Blogg

18 mars 2014

Vad har du för operativsystem? Tillhör du de cirka 30 % av Windowsanvändarna som fortfarande använder XP? I så fall är det kanske dags att börja tänka på byte. 8 april upphör Windows med att ge support och service till XP, vilket bland annat innebär att till exempel säkerhetshål inte längre kommer att täppas till. Många av säkerhetsföretagen kommer att fortsätta att skydda ditt XP, men hålet i Windows finns fortfarande kvar och du riskerar att råka ut för angrepp. Slutsatsen blir därför att det trots allt är bättre att byta i god tid före 8 april. Om din dator orkar med 7:an eller 8:an vill säga. Kanske du får inställa dig på att byta hela datorn. *****************************************************************************************************************

12 mars 2014

I dag firas det födelsedag! Den 12 mars 1989, alltså för exakt 25 år sedan presenterade Tim Berners-Lee, som då jobbade som forskare på CERN, hur man kunde skicka information mellan datorer. Han kallade systemet för "World Wide Web". Fyra år senare blev www tillgängligt för allmänheten och vad som väl närmast kan liknas vid ett globalt paradigmskifte startade. Världen förändrades totalt och i dag är det svårt att tänka sig en värld utan www. Man kan undra om Tim Berners-Lee ens hade en aning om att han skapat början till en ny tidsålder.

Morokulien

Själv "firade" jag webbens födelsedag i Morokulien, där jag höll en presentation om nätbutiker för ett 25-tal småföretagare från Sverige och Norge.
Morokulien, vad är det, kanske du undrar. Jo, det är platsen för ett fredsmonument rest på gränsen mellan Sverige och Norge 1914. Monumentet restes för att fira den hundraåriga freden mellan länderna. 1959 hade Svensk och Norsk television en samproduktion "Över alla gränser". Programmet leddes av Lennart Hyland och Randi Kolstad. I programmet lanserades staten Morokulien (för övrigt godkänd som ny stat av statsministrarna Tage Erlander och Einar Gerhardsen, men med förbehållet att den åter skulle upplösas efter en vecka). Namnet Morokulien är en sammanslagning av orden moro och kul, som har samma betydelse. Moro - kul - i - en. Lennart Hyland åtog sig själv rollen som statschef och 2009 kröntes Lars-Gunnar Björklund till "statens" första kung, Lars 1 Gunnar. Morokulien blev därmed både republik och monarki.
I Morokulien

Galleri

Kontakt Info

Telefon: +46 (0)707 761 863
E-mail: info@getit.nu
kontaktsida